Vid campingen

Invid campingen finns en stor badplats med sandstrand för dig som tycker att sol och bad är det bästa med sommaren. Där finns också en handikappanpassad brygga.

Vill du inte bara lata dig, så varför inte ta en båttur på egen hand på Glafsfjordens glittrande vatten – eller prova fiskelyckan. I receptionen kan du hyra en trampbåt, rodd- eller motorbåt och där kan du också köpa fiskekort – om du inte redan bokat campingens populära fiskepaket. Vill du paddla kanot eller kajak kan du hyra en hos Arvika Kanot & Turistcenter, som ligger bara 300 meter från campingen.

Om du hellre vill ha aktiviteter på land, så kan du spela bangolf. I anslutning till campingen ligger en rolig 18-håls minigolfbana.

Eftersom skogen finns in på knuten, så har du alla möjligheter att ge dig ut på skogsvandring. En vandringsled går upp till Storkasberget, där du har en strålande utsikt över Arvika och sjösystemen runt omkring.

Motionsspåret startar strax intill campingen. Slingan är 2,5 km lång och belysningen är tänd till kl 21.30 under de mörkare månaderna på året.

Om du är sugen på mer vandring så finns många naturreservat och vackra vandringsleder i vår kommun. En del av lederna är utrustade med rastplatser och eldstäder och naturreservatet Bergs klätt erbjuder en rullstolsanpassad led.

Varför inte utforska omgivningarna med cykel? Du kan hyra en 3-växlad cykel eller mountainbike på campingen – eller boka vårt cykelpaket. Det finns också mindre cyklar för barn att hyra.

Om du verkligen går in för cykling finns det tips på cykelturer på webbsidan bikeinarvika.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – både för dig som vill cykla i din egen takt och för dig som vill ha större utmaningar med mountainbike eller racing. Vill du cykla till Arvika finns det en fin cykelbana från campingen in till centrum med utsikt över vattnet.

På kvällen kan det passa bra att hyra campingens bastu och slappna av efter dagens aktiviteter. Eller samlas vid campingens grillplats för att njuta av den nyfångade fisken – eller något annat gott att grilla om inte fiskelyckan stod dig bi just denna gång. Om du har bokat campingens grillpaket grillar du hemma vid din stuga.