Fiske

Ingestrands camping ligger invid sjön Glafsfjorden som bjuder på fina fiskevatten. Glafsfjorden är som djupast 36 meter och har en yta på 93,82 kvkm, men Glafsfjordens fiskevårdsområde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är större än så. Det sträcker sig från Sulvik i norra delen av Glafsfjorden ner till kraftledningen vid Rävön och inkluderar också Mötterudstjärn, Långtjärn, Daltjärn, Billingen, Humsjön, Sörtjärn, Avelboltjärn och del av Kolsjön. Du kan se hela området på fiskekartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För att få fiska behöver du ett fiskekort. Det kan du köpa bland annat i campingens reception. Du kan välja vilken modell som passar dig bäst – årskort, familjeårskort, veckokort eller tvådagarskort. Eller varför inte boka vårt fiskepaket?

Om du är under 16 år behöver du inget fiskekort utan fiskar gratis. I Kyrkviken i Arvika är det också fritt fiske.

I sjöarna som ingår i fiskevårdsområdet finns det abborre, asp, braxen, gädda, gärs, gös, id, lake, mört, nors, sarv, sik, siklöja, sutare, ål och öring. De flesta av fiskarterna finns i sjön Glafsfjorden. Har du tur kan du få upp en gädda på över 15 kilo och även stor asp fångas då och då i sjön. Tänk på att du inte får fiska i rinnande vatten.

Handredskap är tillåtna - som metspö, kastspö, flugspö, pimpel och slomhåv. Du kan också köra dragfiske i Glafsfjorden. Då är det tillåtet med två drag per fiskekort, max 6 drag per båt. Om du vill trollingfiska ”på riktigt” måste du köpa ett särskilt trollingfiskekort.